Menu
Your Cart

Услови и правила за купување

Компанијата ЛАПТОП МК ДОО Скопје обезбедува интернет услуги преку својата веб страница на доменот www.desktop.mk, на World Wide Web интернет мрежата. Услугата се состои од обезбедување на сервисни информации, управување со содржини и вршење на финансиски трансакции.

Условите за користење пропишуваат услови и правила за крајните корисници и се поврзани со користење на веб-сајтот www.desktop.mk. Крајните корисници изјавуваат дека се согласуваат со Општи услови за користење и се согласувате да го користите веб www.desktop.mk во согласност со нив. Правото користење на веб-сајтот е лично право на корисникот, и не може во никој случај да пренесат на други физички или правни лица или било кој корисник овластен да потпишува други поединци или правни лица. Крајниот корисник е лично одговорен за чувањето на доверливоста на лозинките, каде што тие постојат како такви. Крајниот корисник е запознаен со фактот дека понекогаш се доведува до прекин на услугите, или за настани кои се надвор од контролата на ЛАПТОП МК ДОО Скопје и се согласува дека компанијата ЛАПТОП МК ДОО Скопје не е одговара за било каква загуба на податоци што може да се случи за време на преносот на информациите на интернет. Крајниот корисник се согласува и прифаќа дека пристапот до Интернет понекогаш може да биде прекинат, привремено недостапен или исклучен.

Услов за користење на веб-сајтот www.desktop.mk е успешна регистрација на Клиентот. Во рамки на регистрацијата на Клиентот ќе му биде понудено да ги прифати овие Општи услови за користење и Изјавата за приватност, чиешто прифаќање е предуслов за користење на услугите на веб-сајтот www.desktop.mk.

На веб-сајтот на www.desktop.mk може да купувате и како гостин без регистрација. На почетокот од процесот на купување ќе ви бидат достапни линковите кон Општите услови за користење како и Изјавата за приватност. Купувачот гостин го упатуваме секако да ги прочита и да се запознае со нивната содржина.

Компанија ЛАПТОП МК ДОО Скопје го задржува правото во секое време да ги менува или прекинете податоците во било кој сегмент на бизнисот, без ограничување вклучувајќи ја и содржината на неколку часа и опремата потребна за пристап или употреба на овој сајт. Покрај тоа, компанијата ЛАПТОП МК ДОО Скопје може да престане да испраќа информации, или било кој тип на информации, може да се менува или да го прекине на било кој начин за пренос на податоци и може да се промени брзината на пренос на податоци, како и сите други карактеристики. Со користење на веб-страната крајниот корисник се согласува дека е запознаен и се согласува со Општите услови и употреба. Компанија ЛАПТОП МК ДОО Скопје на крајниот корисник му препорачува: Ако со условите и услови за користење не се согласуваат, или ако сте помлади од 16 години, ве молиме да се воздржат од употреба на овој веб-сајт.

Компанија ЛАПТОП МК ДОО Скопје го задржува правото во секое време, и без претходна најава, ако смета дека е потребно, да откажете или модифицира било кој од наведените општи бизнис услови и употреба и / или Договор за доверливост.

Поради тоа, се препорачува на крајните корисници од време на време повторно да го прочитаат информациските содржани во општите услови и употреба и Полиса за Приватност на податоци, за да бидете информирани за ваквите промени. Континуирана употреба на веб-страница се смета дека крајниот корисник се согласува со новите изменети Општи услови за употреба и Договор за доверливост. Крајниот корисник е одговорен за стекнување и одржување на сопствената компјутерска опрема, вклучувајќи го целиот софтвер и хардвер кој го поседува и користи, како и друга опрема потребна за пристап и користење на Интернет и сите поврзани трошоци. Компанија ЛАПТОП МК ДОО Скопје не е одговорен за било каква штета на опремата на крајниот корисник кои можат да произлезат со користењето на Интернет.

Овој сајт е во приватна сопственост. Целата меѓусебна комуникација и интеракција која се одвива преку веб-сајтот треба да биде во согласност со Општите услови за употреба. Крајните корисници не треба да ја користат оваа веб-страница за да објават или да пренесуваат било какви материјали кои се со заканувачка содржина или на кој било начин ги кршат правата на другите, било каков материјал кој по својата природа е незаконски и со навредливи пораки или ја крши приватноста, што е вулгарен, неприличен, или на друг начин непристоен во комуникацијата, која ги охрабрува нелегалните активности или на друг начин ги кршат кој било пропис, и дека без изречна писмена согласност од ЛАПТОП МК ДОО Скопје нема да содржи реклама или која било понуда чии производи и услуги не се во сопственост на ЛАПТОП МК ДОО Скопје. Крајниот корисник не треба да го користи овој сајт за рекламирање или да изврши кој било комерцијален, религиозното, политичкото или не-комерцијален публицитет. Сите материјали содржани на веб-сајтот www.desktop.mk се ексклузивно право на компанијата ЛАПТОП МК ДОО Скопје, или се користат со писмена дозвола од носителот на авторските права и на носителот на правата за трговски марки и / или дизајн. Секое копирање, дистрибуција, пренос, објавување, поврзување, Длабоко поврзување, или на друг начин модифицирање на овој веб-сајт без изречна писмена согласност на ЛАПТОП МК ДОО Скопје е СТРОГО ЗАБРАНЕТО!

Прекршување на општите услови и употреба можат да доведат до покренување на граѓанска постапка и / или на гонење против сторителите за прекршување на авторските права, заштитниот знак и права или правата на која било друга форма на интелектуалната сопственост. Веб-сајтот содржи материјал заштитени со авторски права, заштитен знак, дизајн и други информации кои се опфатени со другите правни на лица или ентитети, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на текст, софтвер, слики, видео клипови, графика, музика, звук, и целата содржина на веб-сајтот www.desktop.mk, во согласност со македонските прописи. Крајните корисници не можат да ги изменат, објавуваат, пренесуваат, да учествуваат во трансферот или продажба, создавате изведени дела, или на било кој начин експлоатираат било која содржина, во целост или во дел. Крајниот корисник може да ги превзема, печати и чува авторските права и материјали само за нивна сопствена употреба. Не е дозволено копирање, редистрибуција, реемитување, објавување или комерцијална експлоатација на превземениот материјал без предходна писмена согласност од ЛАПТОП МК ДОО Скопје и носителот на авторските права. Крајниот корисник не смее на овој веб-сајт да ја поставува, објавуваат или на друг начин ги стави на располагање било какови материјали кој се предмет на авторски права, заштитен знак или други права на интелектуална сопственост, без директна согласност на носителот на тие права. Компанија ЛАПТОП МК ДОО Скопје не е обврзана да го извести крајниот корисник, или да му помогне да се утврди дали материјалот е предмет на авторски права. Крајниот корисник е исклучиво одговорен за било каква штета што може да резултира од прекршување на авторски права, заштитен знак и друга злоупотреба на правата на интелектуалната сопственост, или било кои прашања кои произлегуваат во врска со објавувањето на таквиот материјал.

Со поставување материјали на јавниот дел на оваа веб-страна, крајниот корисник изјавува дека носителот на правата на овие материјали и експлицитно и дозволува на компанијата ЛАПТОП МК ДОО Скопје времено или просторно неограничено, бесплатно, постојан, неповратно, не-ексклузивно право и лиценца за користење, репродуцирање, модифицирање, адаптирање, објавувањњ и дистрибуција на таков материјал (делумно или во целост). На крајниот корисник е исто така дозволува на други крајни корисници кои што пристапуваат на право на гледање, или репродукција на овој материјал за нивна сопствена употреба. Со ова крајниот корисник и дава на право на компанијата ЛАПТОП МК ДОО Скопје да модифицира, копира, објавува и дистрибуира било каков материјал достапен на крајниот корисник на веб-сајтот www.desktop.mk. Крајниот корисник изречно се согласува дека со користењето на веб-страната на www.desktop.mk исклучиво е одговорен на крајниот корисник така што компанијата ЛАПТОП МК ДОО Скопје не гарантира (I) за последиците кои можат да резултираат од употребата на оваа веб страна, или (II) НА ТОЧНОСТА, ДОВЕРЛИВОСТА ИЛИ СОДРЖИНАТА НА НЕКОИ ИНФОРМАЦИИ, услуги или стоки направени преку оваа интернет страница. Одговорност на крајниот корисник се однесува на сите штети или можни повреди предизвикани од било каква грешка, исклучок, прекин, бришење, дефект, доцнење во операција или пренос, компјутерски вирус, комуникациска пауза, кражба или уништување или неовластен пристап, измена или злоупотреба, раскинување на договорот, несоодветно однесување, небрежност или било која друга акција. Крајниот корисник експлицитно потврдува дека компанијата ЛАПТОП МК ДОО Скопје не се одговорни за било какви навредливи, несоодветни или незаконско однесување на крајниот корисник или од трети страни и дека ризикот од штетата што може да се случи како резултат на она што се наоѓа на крајниот корисник.

Во никој случај компанијата ЛАПТОП МК ДОО Скопје нема да биде одговорна за било каква штета што може да резултира од употреба, или за неможноста да го користите оваа веб-страница. Крајниот корисник експлицитно потврдува дека условите на ова поглавје се применуваат на целата содржина на веб-страница. Во прилог на горенаведените барања, компанијата ЛАПТОП МК ДОО Скопје нема да биде одговорна, без оглед на причината или траење, за грешки, неточности, или други дефекти, несоодветност или неизвесност, на информациите содржани на овој сајт, како и за било какво одложување или прекин во преносот на информации до крајниот корисник за какви било штета или загуби кои произлегуваат од тоа. Никој од горенаведените партии ќе биде одговорен за какви било штета или загуби од трети страни, вклучувајќи губење на профит. Компанија ЛАПТОП МК ДОО Скопје не е одговорна за било каква содржина која како корисник, претплатникот или неовластено корисникот може да ги постави на веб страната. Компанија ЛАПТОП МК ДОО Скопје го задржува правото да модифицира, адаптира, промена, врши бришење или отстранување на било која содржина што се смета дека е несоодветна. Крајниот корисник признава дека сите дискусии, коментари, приватни пораки, јавни а не од приватен карактер, а со тоа и вработените во компанијата ЛАПТОП МК ДОО Скопје може да ја следи комуникацијата на крајните корисници без нивно знаење или експлицитна дозвола. Крајниот корисник се согласува да ја обештети, а нема да ја смета одговорна компанија ЛАПТОП МК ДОО Скопје против сите барања за надомест на штета и трошоци, вклучувајќи правни трошоци, кои можат да произлезат од користењето на веб-страната на крајниот корисник. Компанија ЛАПТОП МК ДОО Скопје може да го прекине деловниот однос со било која од нашите крајни корисници во секое време. Компанијата ЛАПТОП МК ДОО Скопје го задржува правото да ги прекине веднаш било кои лозинки или сметки на Корисникот во случај на несовесно однесување од страна на крајниот корисник. Копмпанијата ЛАПТОП МК ДОО Скопје, во своето дискреционо право го смета како неприфатливо, како и во секој случај на неусогласеност со Општи Услови и употреба од страна на крајниот корисник. ЛАПТОП МК е со регистриран заштитен знак на ЛАПТОП МК ДОО Скопје и затоа сите права во однос на оваа тема се експлицитно задржани. www.desktop.mk е регистриран домен на компанијата ЛАПТОП МК ДОО Скопје која е дистрибутер (а не издавач) на содржина обезбедена од трети страни и крајните корисници. Компанија ЛАПТОП МК ДОО Скопје не гарантира за точноста, комплетноста или корисноста на било која содржина, ниту за можноста за ПРОДАЖБА или ПРИЛАГОДУВАЊЕ ЗА КОЈА БИЛО ОДРЕДЕНА ЦЕЛ.

Компанијата ЛАПТОП МК ДОО Скопје не е одговорна за точноста или веродостојноста на секое мислење, совет или изјава која е објавена на веб-сајтот www.desktop.mk, од никого кој не е овластен лице на компанијата ЛАПТОП МК ДОО Скопје. Под никакви околности компанијата ЛАПТОП МК ДОО Скопје нема да биде одговорна за било каква загуба или штета кои произлегуваат од она што на крајниот корисник се потпира на информациите добиени преку веб-сајтот www.desktop.mk. На крајниот корисник лежи одговорноста да се оцени точноста, комплетноста или корисноста на било која информација, мислење, став, совет или други содржини достапни преку веб-сајтот www.desktop.mk. Седиштето на компанијата ЛАПТОП МК ДОО Скопје е во Скопје, Северна Македонија. Правни спорови кои можат да произлезат како резултат на користење на вебсајтот (освен ако со посебен договор не е поинаку наведено) под јурисдикција на судот во Скопје.

Како дел од својата деловна политика за продажба на стоки на мало, ЛАПТОП МК ги информира клиентите дека на веб-страницата www.desktop.mk прифаќа нарачки за стоки/услуги во износ што се смета за нормален за лична употреба, додека нарачки за поголеми количини на стоки/услуги очигледно наменети за понатамошна продажба/употреба не се прифатливи. ЛАПТОП МК им препорачува на клиентите, правните лица кои нарачуваат поголема количина на стоки/услуги, да се обратат во одделот B2B за продажба на правни лица на hello@laptop.mk ЛАПТОП МК го задржува правото да ја оцени нарачката според горенаведените критериуми, како и да не прифаќа нарачки за кои смета дека не се за лична употреба, за што без одлагање ќе го извести клиентот, наведувајќи ја причината за откажување.


Услови и правила за купување

Цените на сите производи на www.desktop.mk се изразени во денари со вклучен ДДВ.

ЛАПТОП МК го задржува правото за промена на цените, во согласност со политиката на компанијата, без известување за корисниците. Корекција на цената нема да биде извршена ако нарачката е прифатена. Купувачот се обврзува да ја плати цената, која е понудена во моментот на извршување на нарачката, независно од фактот што цената може да биде променета во меѓувреме.

За купување на производи преку www.desktop.mk важат редовните малопродажни цени. Сите попусти, промоции и специјални промотивни пакет производи,цените и пакет цените важат искучиво за извршено купување во малопродажните објекти на ЛАПТОП МК. Количините на производите се ограничени. Согласно тоа, одредена нарачка може да биде откажана поради исцрпување на залихите. Купувачот може да избере еден или повеќе производи, како и пакет на производи од понудата на ЛАПТОП МК. Купувачот може да ја откаже, дополни или корегира нарачката во било кое време, пред да го реализира плаќањето. Регистрирањето не е задолжително за реализацијата на нарачката, но при нарачката, задолжителни се податоците за контакт, како и адреса за испорака. По завршувањето на нарачката ќе Ви биде испратен e-mail на адресата која ја имате наведено, за потврда на нарачката. При евентуални технички проблеми со интернет страната, ЛАПТОП МК има право да ја одбие нарачката или да го прекине процесот на купување, и не сме обврзани да извршиме никакво обесштетување, освен враќање на уплатените средства од страна на купувачот.

 Купувањето можете да го остварите со следните платежни картички, издадени од било која банка: Visa, Visa Electron, MasterCard и Maestro (само доколку има CVV2/CVC код на позадината од картичката), а наплатата се извршува преку нашиот партнер Комецијална банка.

За сите оние кои не поседуваат катричка, ЛАПТОП МК воведе плаќање преку уплатница. Начинот на уплаќање е едноставен. Еве што треба да направите доколку сакате да платите со уплатница:

Откако ќе ја извршите уплатата, потребно е да не известите на мејл finansii@www.laptop.mk за бројот на нарачката што е уплатена.

Треба да се уплати целосната сума зa нарачка, доколку не биде уплатена целосната сума производот нема да се испорача.

Рокот за плаќање на нарачката е 3 работни дена од моментот на креирање.Доколку не се изврши исплата во тој рок нарачката ќе биде откажана. По примање на средствата на нашата сметка производот ќе ви биде испорачан на адресата која ќе ја наведете при избор на типот на испорака. Напомена: уплатените пари не стигуваат веднаш на нашата сметка. Доколку уплатите од некоја од наведенaтa банкa парите ни пристигнуваат истиот ден на сметка.

Подршка на корисници

За било какви информации и прашања во врска со реализацијата на интернет продажба може да се јавите на телефонот 071/331190 кој е достапен во периодот од 08:00 часот до 19:00 часот или да не комуницирате 24/7 преку нашиот e-mail hello@www.laptop.mk


Политика на испорака на производи

Купувањето преку нашата интернет страница може да ја реализирате од било кој дел на светот, но испораката може да ја спроведеме само на територијата на Република Северна Македонија. Сите производи ќе Ви бидат доставени на адресата за испорака која задолжително треба да ја доставите при креирање на нарачката. Можете и да ги изненадите Вашите блиски и да побарате достава на нивна адреса, при тоа наведувајќи ја нивната адреса како адреса за испорака.

Цената на испораката изнесува 150 ден, со вклучен ДДВ од 18%.

Периодот за испорака е во зависност од локацијата за испорака. Предвидено време за испорака е 48 часа од моментот на потврдa на плаќањето од страна на банката. Во согласност со нашите можности, призводот ќе Ви биде доставен во најкус можен рок. ЛАПТОП МК го задржува правото да го продолжи рокот на испорака во претходен договор со купувачот. Испораката се врши преку нашата служба за испорака или преку надворешни соработници. Испорака во сабота по 15 часот, во недела и на државни празници не се врши. Пред испораката на производот купувачот ќе биде телефонски контактиран, на телефонскиот број оставен за контакт, за потврдување на датумот и времето на испораката. Доколку нарачката е направена по 17 часот, истата ќе биде проверена од наша страна наредниот работен ден, и откако ќе се добие потврда за успешната трансакција, започнува да тече периодот за испорака. Доколку нарачката е направена во петок по 16 часот, сабота, недела или во неработен ден, оваа процедура започнува од првиот нареден работен ден. Во рокот на испорака не се пресметуваат викендите и неработните денови. Испораката на производот се врши на наведената адреса за испорака од страна на купувачот. Секој купувач е должен при превземање на производот, да го провери од евентуални оштетувања при транспорт, а доколку се работи за повеќе производи, да провери дали некој производ недостасува. Доколку производот е испорачан оштетен, или одреден производ недостасува од нарачката, купувачот треба да не информира веднаш, како би превземале мерки за отстранување на ненамерната грешка. Во овој случај, трошоците за замена на производот нема да бидат на товар на купувачот. Во случај купувачот да сака да го врати производот, не по наша вина или вина на доставувачот, и сака да му се врати уплатената сума на производот, тогаш од крајниот износ ќе биде одбиен трошокот за транспорт. Доколку купувачот сака да го замени производот, должен е да го чува неоштетен, неотпакуван и неупотребуван заедно со сите приложени документи. Доколку има доцнење на испораката од страна на компанијата која е ангажирана за извршување на испораката, ЛАПТОП МК не може да превземе никаква одговорност.


Прием на производи

Производот/ите се доставуваат до влезната врата на куќата односно до влезот на станбена зграда. Производот/ите се спакувани во соодветни кутии, како заштита од евентуални оштетувања и се осигурани од губење или оштетување за време на транспортот. Во моментот на прием на производот/ите, должни сте истите да ги прегледате и веднаш да приговорите за евентувални надворешни оштетувања на производот/ите. Евентуалниот приговор треба да биде упатен на телефонскиот број за подршка на корисници и кај лицето кое ја врши испораката, во спротивно сите подоцнежни рекламации во однос на надворешни оштетувања на производот/ите нема да бидат прифатени. Заедно со приемот на производот/ите задолжително добивате и пропратна документација која се состои од: упатство за употреба, гарантен лист, фактура-испратница, која сте должни да ја потпишете.


Враќање и замена на производи

Купувачот има право да врати купен производ во период од 7 дена од датумот на испорака, под услов производот кој се враќа да е во иста физичка состојба во која е испорачан, неотпакуван и неупотребуван, со сите етикети и ознаки кои ги имал при приемот. Средствата ќе ви бидат вратени на истата банкарска сметка која сте ја користеле при плаќање на производот. Според Законот за заштита на потрошувачите, купувачот има право да го замени производот што има соодветен квалитет, а што не одговара во однос на формата, големината, моделот, бојата или бројот.


Потрошувачот правото може да го оствари во рок од 15 дена од денот кога производот е купен.

Замена на производот со соодветен квалитет се врши ако производот не бил употребуван, ако е сочуван изгледот на производот, употребните својства, пломбите, фабричките етикети, како и фискалната сметка или Фактура кои на потрошувачот му биле издадени заедно со производот. Ако во моментот на поднесувањето на барањето од потрошувачот трговецот нема соодветен производ (производ што ќе одговара на неговите потреби), потрошувачот има право по свој избор да бара да го раскине договорот и да бара враќање на платениот паричен износ.


Гаранција

Секој производ, купен преку интернет страните на ЛАПТОП МК, има соодветен Гарантен рок одреден од производителот. Гарантниот лист е фактурата со елекронски потпис која ви биде испратена на вашата email адреса, која содржи гарантна изјава и гарантни услови кои се обврзувачки за полноважноста на гаранцијата на производот.


Гаранцијата нема да важи доколку:

-    Има обиди за поправка на производот од неовластени сервиси

-    Има оштетувања или дефекти настанати при неправилна употреба на производот

-    Има физички оштетувања на производот

Гаранцијата на производот не ги покрива додатоците и компонентите кои имаат ограничен рок на траење.


КУПУВАЧОТ Е ЗАПОЗНАЕН И СОГЛАСЕН СО УСЛОВИТЕ И ПРАВИЛАТА ЗА КОРИСТЕЊЕ НА ИНТЕРНЕТ СТРАНИТЕ НА ЛАПТОП МК, И СЕ ОБВРЗУВА ДА ГИ ПОЧИТУВА ВО ЦЕЛОСТ.